كيف حالكم واحوالكم
اليووم هنزل طبختنا
طعام + حلويات
الطعام بتعنا اليوم
هو
السمك
ــــــــــــــــــ
المقادير
عصير ليمونتين ....بصلة مبشورة ناااعم
ملعقة كبيرة كمون ...2فص تووم مهرووس
ملعقة كبيرة صلصة ...بهارات السمك ملعقة طبعا
فنجان قهوة خل ..رشة خفيفة ملح
سمك اي نووع تفضلية من السمك
ونخلط جميع مكوناات التتبيلة مع بعض ونضعها ع السمك بعد ما نخرم السمك بسكين
ونتركها حوالي ساعتين في الثلاجة حتى السمك تمتص التتبيلة
ونجي الان بتجهيز مقادير الصينية بطااطس مقطع شرايح ونضعها في الصينية
فلفل رومي مقطع ... بصل مقطع شرايح رفيعة .. 2 فص تووم مهرووس
طماطم كبيرة مقطع مكعباات صغار ...ماجي بهاراات سمك .. ملعقة كمون
ملعقة كبيرة زبدة وملعقة كبيرة زيت
اولا نحشي السمك بلفلفل الروومي
ونضع بع ذالك السمك في الصينية على البطاطس
نجي الان لعمل الكشنة
نحمر البصل بالزبدة وملعقة زيت لازم زبدة مع الزيت من شان لا يحترق الزبدة
ثم نضع الثوووم ثم الطماطم والماجي والبهاراات وتقريبا فنجان من الماء ونتركها على النار مع التحريك حتى يتسبك
ونسكب الكشنة على السمك ووضعت شرايح من اليمون
ونغطيها بلقصدير وندخلها الفرن حتى تستوي
انا في فرني تقريبا اخذت مدة طبخها من 35 الى 40 دقيقة
(( ويختلف من فرن لفرن ))
وهنا اصبحت جاهزة
الف هنا وشفة ي بنااات
جة دلوقتى نعمل الحلويات
شو بتعتقدو حلويات اليووم
الحلو اليووم هو
كيك بالشوكلاتة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير:
كوباية زيت
كوباية سكر
كوباية لبن (او كيس لبن نيدو بجنيه ومعاه كوباية ميه)
أربع معالق كبار كاكاو بودرة
بيضةوشوية فانيليا
كوباية دقيق حلوة وكيس بيكنج بودر
التحضير:
أول حاجة افتحي الفرن على درجة متوسطة
تدهني صنيتك سمنة او زيت وتبطنيها دقيق
ونيجي بقى للشغل المهم
تجيبي الخلاط بتاعك
وتحطي فيه
كوباية زيت
كوباية سكر
كوباية لبن (او كيس لبن نيدو بجنيه ومعاه كوباية ميه)
أربع معالق كبار كاكاو بودرة
واضربي يا أختي
هاتي بقى كوبايتك الحلوة وخدي من الخلاط واملي ثلاث ارباع الكوباية
وده يا قمراية الصوص
حطيه في التلاجة
الباقي اللي في الخلاط اكسري عليه بيضة حلوة وشوية فانيليا واضربي
تكوني ناخلة كوباية دقيق حلوة وكيس بيكنج بودر
وتحطي عليه الخليط اللي في الخلاط وبالمضرب السلك واضربي بالراحة
تصبي بقى في الصينية بالراحة
هتبقى كده
وتدخليها الفرن وتسيبها على الاقل نصاية ومتفتحيش عليها الفرن خااااالص الا لما تحسي انها استوت
طلعيها من الصينية وادهنيها بقى كده زي الشاطورة من الصوص بتاعنا اللي حطيناه في التلاجة
وسيبه في التلاجة شوية في الرف اللي تحت الفريزر
وطلعيها وبالهنا والشفا
وبكدة خلصنا
طبخنا اليووم
اتمنى يكون عجبكو ونال اعجبكوا
اوعو حد يقول مش حلو ههههههههههه
(:
استونى غدا فى وصفات جديدة