الأحد، 6 يوليو 2014
ارز بسمتى
السلام عليكم
جبت لكم طريقة عمل الارز بسمتى
المقادير
ـــــــــــــــــــ
ارز بسمتى
ماء
ملح توابل ارز بسمتى
طريقة التحضير
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ناتى بوعاء ع الناار !!
ثم نغسل الارز جيدا
ونغلى المياه فى الوعااء ولم تغلى الماء حطوا الارز البسمتى^^
استنوا الارز مع الماء غلوا شوية وبعد كدة حطوا الملح
وحطوا الكركم
ونقول للعطار يلى عندكم خلطة الارز البسمتى
وحطوها
ويغرف فى طبق
وبالهنا والشفا
المشرفة
kenzywbs16
عصير تفاح
السلام عليكم
اايوم جبتلكم طريقة عمل عصير التفاح الفرش
تبعونى ^_^
المقادير
1 كيلو غرام تفاح :)
1 كيلو ليمون حامض
ماء
سكر
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
طريقة التحضير
يغسل التفاح جيدا ثم نفرمة فى مكانة الفرم مع كوب ماء
يضاف حوالى لتر ماء
وعصير اليموونة مع السكر
يصفى المزيج فى قطعة قماش شفافة
ثم يوضع فى التلاجة
حتى يصبح باردا
بالهنا والشفا
تحياتى المشرفه kenzywbs16
البسبوسة
السلام عليكم
كيفكم؟؟
اليوم جبت لكم طريقة عمل!!
البسبوسة
اكيد عرفينها واكتر اكله يحبها الاطفال
الطريقة
المقادير
:ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ:
مقدار ½ 1 (كوب ونصف) من السميد
½ 1 (كوب ونصف) من الماء
¾ 1 (2 كوب إلا ربع) من السكر
1 كوب من اللبن (الحليب)
½ كوب زيت نباتي
½ كوب سكر
3 ملعقة كبيرة من جوز الهند المبشور والمجفف
2 ملعقة كبيرة من ماء الورد
1 ملعقة كبيرة بايكنج باودر
6 حبات لوز مقطعة إلي نصفين
مقادير الشربات
:ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ"
1 لتر من الماء
1 كأس كبير من السكر
12 ثمرة ليمون أو حسب الرغبة
الطريقة التحضير
ـــــــــــــــــــــــــ
1- احضري وعاء متوسط الحجم وضعي فيه مقدار السميد واللبن والزيت والبايكنج باودر وجوز الهند و ½ كوب سكر وبعد ذلك يوضع الخليط في الوعاء لمدة 30 دقيقة.
2- احضري قدر صغير وعلي ناء متوسطة يوضع الماء ومعها المقدار الكبير من السكر وهو عبارة عن كوب و ¾ بالإضافة إلي ماء الورد، قومي بتحريك المقادير لمدة تتراوح ما بين 3 أو 4 دقائق حتى يبدأ الخليط بالغليان ومن ثم يرفع من علي النار ويوضع جانباً حتى يبرد.
3- قومي بإحماء الفرن علي درجة حرارة 180 درجة مئوية، وفي صينية خبز مدهونة بالزبد المذوب يوضع خليط السميد. بعد ذلك قومي بتقطيع الصينية علي هيئة مربعات وضعي اللوز المشرح فوق كل قطعة.
4- قومي بخبز صينية البسبوسة لمدة 20 دقيقة تقريباً ومن ثم قومي بتحميص الوجه ليأخذ اللون الذهبي وذلك لمدة تتراوح ما بين 2 دقيقة و 3 دقائق.
5- قومي بإخراج الصينية من الفرن واسقيها بالقطر المحضر أو بالشربات، بحيث يتم إعداد الشربات في وعاء من النار ذات درجة الحرارة العالية ومن ثم يتم وضع المكونات لتغلي جيداً وقبل الغليان يتم إضافة عصير الليمون حتى تجف ربع الكمية ونتركها لتبرد وتكون جاهزة لتسقي بها البسبوسة بعد إخراجها من الفرن.
وبالهنا والشفا
عجبكم ؟؟
تحياتى المشرفة kenzywbs16
الابداع
السلام عليكم :)
كيفكم ؟؟
وحشتوونى
ي بناات انتوا تعرفون انى ديما احبكم
ولو فى مرة ضايقتكم منى
انا اسفة ^^
انا راح احط لكم كل شئ راح يبسطكوا بس انتوا التزموا ":
اول شئ كلكم تكتبون كل شئ يخص ستار الاخبار
والفقرات يلى انا كنت اقولها الطعام والميك اب وقبل وبعد ومسابقات
ومن هو ؟؟
مسمووح لكل الكاتبات انهم يكتبون كل هااد
وياريت كمان يكون فى ابداع بكلامكم
ابدعووا فى كلامكم نزلون المواضيع الرائعة الى تبهر المعجبين بالمدونة
عشان نشدهم لينا..!!
اه اه وياريت ما تكتبون اى شئ يخص بقعة الضوء اكتبو اختيار اليوم وسعرة بس
اى شئ تانى فى ستار اكتبونه ما عادا بقعة الضوء اوكى حبايبى ^_^
واى مسابقة تعملوه انا مستعدة ادفع الهدية بس قوليلى انتوا بس
ويكون عندكوا حماس وتشجعوا بعض
مشاانى شجعوا بعض
انا راح اكتب معكم ف المدونة والله عشان المواضيع تكتر
وياريت تعلقووا يارييت
وانا دائما اطلب كاتبات للى عندى فى الشات ولو حد حابب يكون كاتب يقلى بعينة فورا
ودائما ادعوه يلى عندى بالشات انهم ينضمو للمدونة
ووعد راح انزلكم مسابقات اسبوعية كبيرة باذن الله
احبكم والله
:)
ريكم؟؟
السلام عليكم ورحمة الله بركاته
............................................................................
كيفكم ان شاالله بخير ؟
كيف اجواء رمضان عندكم^^
اى اليوم بدنا اهم شئ ارئكم هو
ريكم اهم شئ عندنا بدناتفاعل يكون
الموضوع عندنا اليوم
هو عباره عن
ريكم فى المدونة الابداع؟
1/ ممتازه.
2/جيد جدا.
3/مقبولها.
وريكم فىفى انا الكاتبه sosogo6?
1/ كويس.
2/ ممتازه .
3/ بطبئه فى النشر المو ضيع؟
واكتر اعضاء يصوتوا على نسبه الاكبر راح يفوزمعنا بشئ بسيطه من تصميي
ديكور + زي2.
يلا تفاعلكم
شو ريكم فى الفقره؟
يلا سلام
مع تحياتى:
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)